欢迎来到新航道官网!新航道-用心用情用力做教育!
400-998-6000

首页>雅思>雅思阅读>雅思阅读判断题基本判断原则及考点总结

雅思阅读判断题基本判断原则及考点总结

来源:新航道 浏览:0 发布日期:2016-03-17 12:42

返回列表

 

  一、雅思阅读判断题的基本判断原则
  
  1. 关于是
  
  TRUE  if the statement agrees with the information
  
  YES   if the statement reflects the opinion of the writer
  
  agrees with the information和reflects the opinion of the writer就是对于什么是“是”的诠释。
  
  A. 当题目中的信息与文章中的信息是同义或近义的表达时,答案为“是”
  
  题目:Feeding increasing populations is possible due primarily to improvedirrigation systems.
  
  文章:Food production has kept pace with soaring populations mainly becauseof the expansion of artificial irrigation systems that make possible the growthof 40% of the world’s food.
  
  这是来自7-1-2的Question 22,题目和文章中的表达均为同义转换,故答案为“是”。
  
  B. 当文章中的信息可客观推断出题目中的信息时,答案为“是”
  
  题目:More than 320,000 tons of salmon were caught in Alaska in 2000.
  
  文章:During 2000, commercial catches of Pacific salmon in Alaska exceeded320,000 tonnes, with an ex-vessel value of over $US260 million.
  
  这是来自7-4-2的Question 18,仔细体会这道题,会发现,文章中的commercial和Pacific在题目中均未提及,但文章中给出的信息却足以推断出题目中的信息,故答案为“是”。
  
  2. 关于非
  
  FALSE  if thestatement contradicts the information
  
  NO     if thestatement contradicts the opinion of the writer
  
  contradicts the information和contradicts the opinion of the writer就是对于什么是“非”的诠释。
  
  A. 当题目中的信息与文章中的信息相反时,答案为“非”
  
  题目:Industrial growth is increasing the overall demand for water.
  
  文章:Although population, industrial output and economic productivity havecontinued to soar in developed nations, the rate at which people withdraw waterfrom aquifers, rivers and lakes has slowed. And in a few parts of the world,demand has actually fallen.
  
  这是来自7-1-2的Question24,题目与文章信息相反,故答案为“非”。
  
  B. 当题目中的信息与文章中的信息相对立时,答案为“非”
  
  题目:The FAA was created as a result of the introduction of the jet engine.
  
  文章:An accident that occurred in the skies over the Grand Canyon in 1956resulted in the establishment of the Federal Aviation Administration (FAA) toregulate and oversee the operation of aircraft in the skies over the UnitedStates, which were becoming quite congested.
  
  这是来自8-1-2的Question 20,题目与文章信息并不相反,但信息相互对立,故答案为“非”。
  
  3. 关于无
  
  NOT GIVEN  ifthere is no information on this
  
  NOT GIVEN  ifit is impossible to say what the writer thinks about this
  
  no information on this和impossibleto say what the writer thinks about this就是对于什么是“无”的诠释。
  
  A. 证据不足,无法判断
  
  题目:Turtles were among the first group of animals to migrate back to thesea.
  
  文章:Turtles went back to the sea a very long time ago and, like allvertebrate returnees to the water, they breathe air.
  
  这是来自8-1-3的Question 31,文章中给到的信息并不足以对题目的信息进行判断,故答案为“无”。
  
  二、雅思阅读判断题考点总结
  
  1.   比较关系
  
  A. 题目中比较的双方和文章中的双方相同,且比较的结果相同,答案为“是”。
  
  8-2-1
  
  Question 13 Computers are betterthan humans at detecting faults in glass.
  
  文章:Inspection technology allows more than 100 million measurements asecond to be made across the ribbon, locatingflaws the unaided eye would be unable to see.
  
  B. 题目中比较的双方和文章中的双方相同,但比较的结果相对立,答案为“非”。
  
  7-1-2
  
  Question 21 Water use per person is higher in the industrial world than it was in Ancient Rome.
  
  文章:At the height of the Roman Empire, nine major systems, with aninnovative layout of pipes and well-built sewers, supplied the occupants ofRome with as much water per person asis provided in many parts of the industrial world today.
  
  C. 题目中比较的双方和文章中的双方相同,但比较关系并未在文章中体现,答案为“无”。
  
  7-3-1
  
  Question 3 Ants can build large cities more quickly than humans do.
  
  文章:When we survey Mexico City, Tokyo, Los Angeles, we are amazed at whathas been accomplished by humans. Yet Hoelldobler and Wilson’s magnificent workfor ant lovers, The Ants, describes a super colony of the ant Formica yessensison the Ishikari Coast of Hokkaido. This ‘megalopolis’ was reported to becomposed of 360 million workers and a million queens living in 4,500interconnected nests across a territory of 2.7 square kilometers.
  
  2.   数字(基数词/序数词)
  
  A.   题目中的数字与文章中提供的信息相同,答案为“是”。
  
  7-2-3
  
  Question 34 The survey concluded that one-fifth or 20% of the household transport requirement as outsidethe local area.
  
  文章:Interesting facts regarding transport were found: 95% was on foot; 80% was within the locality; and70% was related to the collection of water and firewood and travelling togrinding mills.
  
  B.   题目中的数字与文章中提供的信息相对立,答案为“非”。
  
  9-2-2
  
  Question 22 Halley observed onetransit of the planet Venus.
  
  文章:Nevertheless, he accurately predicted that Venus would cross the faceof the Sun in both 1761 and 1769 – though hedidn’t survive to see either.
  
  C.   题目中的数字无法由文章中提供的信息推断出,答案为“无”。
  
  9-1-3
  
  Question31 Turtles were among thefirst group of animals to migrate back to the sea.
  
  文章:Turtles went back to the sea avery long time ago and, like all vertebrate returnees to the water,they breathe air.
  
  3.   词
  
  A. 题目中的词可通过文章中提供的信息合理推断,答案为“是”。
  
  7-2-1
  
  Question1 Only twoJapanese pagodas have collapsed in 1400 years.
  
  文章:Records show that onlytwo have collapsed during the past 1400 years.
  
  B. 题目中的词与文章中提供的信息相对立,答案为“非”。
  
  8-1-2
  
  Question 25 Allaircraft in Class E airspace mustuse IFR.
  
  文章:The difference between Class E and A airspace is that in ClassA, all operations are IFR,and pilots must be instrument-rated, that is, skilled and licensed in aircraftinstrumentation.
  
  C. 题目中的词无法通过文章中的信息得出,答案为“无”。
  
  9-1-1
  
  Question 5 The trees from which quinine is derived grow only in South America.
  
  文章:At the time, quinine was the only viable medical treatment formalaria. The drug is derived from the bark of the cinchona tree, native to South America, and by1856 demand for the drug was surpassing the available supply.
  
  4.   因果关系
  
  A. 题目中的因果关系和文章中的因果关系一致,答案为“是”。
  
  7-1-2
  
  Question 25 Modern technologies haveled to a reduction in domestic water consumption.
  
  文章:But since 1980, the amount of water consumed per person has actuallydecreased, thanks to a rangeof new technologies that help to conserve water in homes and industry.
  
  B. 题目中的因果关系和文章中的因果关系对立,答案为“非”。
  
  8-1-2
  
  Question 20 The FAA was created asa result of the introduction of the jet engine.
  
  文章:An accident that occurred in the skies over the Grand Canyonin 1956 resulted in theestablishment of the Federal Aviation Administration (FAA) to regulate andoversee the operation of aircraft in the skies over the United States, whichwere becoming quite congested.
  
  C. 题目中的因果关系无法通过文章中的信息推断出,答案为“无”。
  
  5.   除以上考点以外的表语或宾语部分
  
  A. 题目中的表语(或宾语)与文章中的信息表达方向一致,答案为“是”。
  
  7-2-3
  
  Question 32 Prior to the start of MIRTP the Makete district was almost inaccessible during the rainyseason.
  
  文章:When the project began, Makete District was virtually totally isolated during the rainy season.
  
  B. 题目中的表语(或宾语)与文章中的信息表达方向相反或对立,答案为“非”。
  
  7-3-1
  
  Question 5 In one experiment, foraging teams were able to use their sense of smell to find food.
  
  文章:Elaborate precautions were taken to prevent the foraging team using odour clues.
  
  C. 题目中的表语(或宾语)无法通过文章中的信息推断出,答案为“无”。
  
  8-1-2
  
  Question 22 Beacons and flashing lights are still used by ATC today.
  
  文章:As early as the 1920s, the earliest air traffic controllers manuallyguided aircraft in the vicinity of the airports, using lights and flags, while beacons and flashing lights wereplaced along cross-country routes to establish the earliest airways.
 

【推荐阅读】

【喜报】成都新航道再次诞生多位高分学员,有图有真相!

“21世纪杯”联合国环球青少年大使国际大赛四川赛区报名启幕!!!

 

阅读调查

阅读文本, 您觉得有帮助吗?

您需要内部讲义资料吗?

您最近有出国留学的打算吗?

您的姓名
您的电话
提交获取帮助

雅思阅读课程中心

查看更多 >
  • 雅思入门36小时 新航道成都学校雅思入门... 雅思基础,雅思基础培训,雅思培训班,雅思基础培训班,雅思入门段,成都雅思入门段 在线咨询
  • 雅思精讲72小时 新航道成都学校雅思精讲... 雅思精讲培训班,新航道雅思,成都雅思培训班,成都雅思精讲培训班,雅思精讲培训班 在线咨询
  • 雅思“飞跃计划”套餐课程 成都新航道雅思“飞跃计... 雅思飞跃计划,雅思套餐课程,雅思6分班,雅思6.5分班 在线咨询
  • 雅思“卓越计划”套餐课程 成都新航道雅思“飞跃计... 雅思卓越计划,雅思套餐课程,雅思6分班,雅思6.5分班 在线咨询
  • 雅思写作批改卡 成都新航道雅思写作批改... 雅思写作批改卡,成都雅思写作,成都雅思写作批改卡 在线咨询
  • 鲸小爱口语 成都新航道鲸小爱口语系... 鲸小爱口语,成都英语口语培训,雅思口语培训,托福口语培训 在线咨询

雅思经验分享

咨询热线
400-998-6000
集团客服电话
400-097-9266